2018 Thema

IMMORTALITY, WIL JE ONEINDIGE LEVENS?

In 2018 verkennen we het concept van onsterfelijkheid. In de virtuele wereld van gaming krijg je  vaak extra levens om opnieuw te beginnen na je dood (game over) of om je leven op te slaan om er later mee verder te gaan. In sommige video games krijg je de keuze voor oneindige levens of oneindige krachten. Wie zou deze optie in het echte leven nemen en wat betekend dit voor je menselijkheid?

Deze vragen willen wij op reflecteren, zijn gerelateerd op het verhoogde onderzoek tegen ouderdom, de trans-humanitaire problemen in het home deus tijdperk, en de eeuwige vraag van de dood. Op een één of andere manier inspireert dit concept games, films literatuur etcetera… het concept waar onsterfelijkheid, leven na de dood, wedergeboorte etcetera… Dit zijn mogelijkheden die door middel van wetenschap en technologieën ons steeds dichter bij deze alchemistische droom brengen.

Onze research baseren we op verschillende invalshoeken van video games waar wij de dood, leven na de dood, een online begrafenis, digitale onsterfelijkheid, cryogenics en meer onderzoeken.

  • Cinema Obscura opent zijn deuren elke maand met een thematische vertoning.
  • Sickhouse Lab werkt met een selectie van artiesten, designers, muzikanten en denkers om interactieve installaties specifiek voor dit thema te maken. De resultaten van dit onderzoek presenteren wij op het festival
  • The Overkill festival presenteert dit jaar zijn research door een grote selectie van games, films, kunst installaties, muziek, workshops en meer…

Reageren is niet mogelijk